Mijn naam is Ina Meijer van Rhee. 

Voordat ik begon als zelfstandig relatie- en communicatietherapeut heb ik ruim 20 jaar in het bedrijfsleven ondernemers en startende ondernemers begeleid. Ruim 10 jaar heb ik mij gespecialiseerd in het begeleiden van medici.  Naast begeleiding gaf ik ook veel trainingen, waaronder communicatie-, sociaalvaardigheid-, en ook management trainingen.
Vaak hoorde ik:

Had ik dit als kind maar geleerd, wat had ik het dan een stuk gemakkelijker gehad

Na een wereldreis per fiets in 1996 besloot ik voor mijzelf te gaan beginnen. Ik ben mij nog verder gaan specialiseren in het begeleiden en trainen van kinderen, jongeren en volwassenen, individueel en ook groepen. In 2008 werd ik onverwachts ernstig ziek en moest ik opvang regelen voor mijn cliënten, alleen gaven al mijn cliënten aan dat zij op mij wilden wachten. Goed voor mijn ego, maar hoe moest ik dit doen? Mijn cliënten waren geweldig, samen stonden we sterk, zij pasten zich aan. In de week van de chemo vanaf mijn bed alleen telefonische consulten, zo kon ik doorwerken.

Wat heeft dit mij gebracht, heel veel. Een totaal nieuwe manier van werken. Veel nieuwe inzichten die ik zonder mijn ziekte nooit gezien en bedacht zou kunnen hebben. Dit heb ik door en door ontwikkeld, getest en getest bij heel veel cliënten jong en oud, bij privépersonen en ondernemers. Allen geven na de eerste sessie aan dat hun ogen in één keer open gegaan zijn, dat zij ineens alle relaties om zich heen anders zijn gaan zien. Dat zij herkennen wat er op onbewust niveau intern bij henzelf geactiveerd wordt, dit ook herkennen bij de ander. Zij zijn erg enthousiast. Vaak zeggen ze, had ik dit maar geweten toen ik nog jong was, wat had ik het dan en ook nu een stuk gemakkelijker leven gehad. Misschien had ik dan ook wel hele andere keuzes gemaakt. Gemiddeld wordt deze eerste sessie beoordeeld met een 9, variërend tussen de 8 en de 10.

Kinderen leren vaak nog veel sneller dan volwassenen. De omgeving van het kind werkt vaak helemaal mee, alle neuzen staan dezelfde kant op, thuis, zo mogelijk ook school. Meestal hebben zij minder ballast als volwassenen en hebben lef en doen gewoon direct wat hen geleerd wordt. Veel ouders vertellen dat ook zij heel veel geleerd hebben door de training van hun kind. Na afloop van het traject is het kind: zelfverzekerd, op 50%, durft te vragen, blij, maakt keuzes, neemt initiatief en verantwoordelijkheid, worden veel minder afhankelijk, heeft het fijn op school, is sociaal in het gezin met broers, zussen, ouders, heeft het fijn met vrienden en is toch zichzelf gebleven.
Ook volwassenen ervaren dit, ook zij veranderen. is er nooit meer ruzie, nee natuurlijk wel, alleen hebben allen nu door wat hun actie voor reactie bij de ander veroorzaakt. Actie is reactie. Hierdoor komt er tolerantie, begrip voor elkaar, het vreet niet meer in. Mensen rondom hen zien het, merken het , horen het en vragen wat gebeurt daar bij jullie? Zij stralen nu een rust uit, gaan harmonieus met elkaar en anderen om, kijken vol zelfvertrouwen de wereld in, zitten op 50%. Al mijn cliënten komen bij mij via deze mond op mondreclame. Hele vriendengroepen communiceren op de 50% manier met elkaar, veel van hen heb ik nog nooit gezien. Soms sluipt er ongemerkt weer iets in ons systeem, bazig, neerslachtig, slachtoffer, clowns en ander gedrag, dit kan zonder enige moeite veranderd worden. Geen hele discussies meer nodig, een communicatie tool om heel kort en kracht aan te geven hoe het gedrag van de ander ervaren wordt. Ik noem deze methode de:

50% Ik Jij Wij methode.

Een oogarts beschreef het na zijn eerste consult als volgt:

“Het voelt voor mij net of ik aan één oog geopereerd ben aan staar, hiermee zie ik ineens helemaal helder. Mijn andere oog moet nog geopereerd worden hiermee zie ik nog troebel, diepte inschatten is daarom nog een beetje lastig, maar dat leer ik verder door gewone therapie”.

Tot mijn verrassing word ik vanuit het hele land benaderd, zelfs vanuit het buitenland.
Daarom ben ik nu ook online te volgen.

Mensen vergelijken het met de paperclip, net zo simpel en eenvoudig, heel gemakkelijk toepasbaar, voor jong en oud, voor binnen en buiten bedrijven. Voor mij is het een eer dat ik mee mag kijken in iemands proces.

Ik heb heel veel verschillende soorten opleidingen gevolgd. Veel daarvan in Nederland, maar ook heb ik kennis opgedaan in andere landen, zoals Australië en in Amerika.

Oplossingsgericht werken, Master-Practioner Neuro Liguístisch Programmeren, diverse NLP opleidingen Neuro-Linguïstisch programmeren, Integratieve therapie, Kindertherapie/counseler,  lerarenopleiding, accountancy en veel verschillende soorten opleidingen op het controlerende en financiële vlak. In Australië Energie Movement een internationale opleiding voor coaching, training en consulting en Ki-force, diverse soorten sociale vaardigheid-, weerbaarheid- en faalangstreductie trainingen, RET, omdenken ombuigen, oplossingsgerichtwerken, 4 en 5 GGGG, Daniel Ofman, kernkwardranten, kernkwaliteiten, stressreductie, praktische Mindfulness, werken met EQ, rouwverwerking omgaan met verlies, dood, scheiding, ziekte. Diverse trainingen over liefde en seksualiteit, familieopstellingen en speelkracht. Verder heb ik nog veel meer opleidingen gevolgd op het gebied van communicatie, bewustwording en groei. KIES Kinderen in Echtscheidingscoach. Diverse opleidingen hebben gemaakt dat ik mij ook specialist mag noemen in relatietherapie, scheiding, goed uit elkaar gaan, hoe verder, wat kinderen nodig hebben. expert in Kracht Relaties met je partner, kinderen, vrienden en op het werk.
HIT training High Impact Trainer, trainingen voor online coachen, webinairs, Hugo Bakker, Linda Spaanbroek, Bart van den Belt, Marijke Eggink, Jan Dirk Geertsema, Pieter Monsma, Eric Hermans en Daisy Goddijn uitgever en coach voor schrijvers. Koos Meijer leert mij volgens de SCRUM methode mijn boek schrijven 1 oktober is mijn deadline.

Mijn filosofie

Ik werk volgens de ideeën van de Integrale psychologie, aangevuld met heel veel andere inzichten. Mensen leren zichzelf kennen en zijn dan in staat betere keuzes te maken. Mensen kunnen beter samenwerken. Conflicten worden inzichtelijk, zodat oplossingen mogelijk worden.

Iedereen bepaalt zijn eigen levensroute, ik leer mensen dat ze hierin een vrije keuze hebben. Als je wilt kun je doorgaan op jou ingeslagen weg, alleen is het nu een bewuste keuze.

Mijn Missie

Ik zou het geweldig vinden wanneer alle mensen zonder enige moeite ineens alles om zich heen kunnen begrijpen, herkennen, wat de ander doet, wat zijzelf doen en wat voor effect dit op elkaar heeft. Dat zij door dit zien, horen en voelen helemaal zelf kunnen beslissen hoe zij willen reageren in elke situatie. Hoe geweldig zou dit zijn, hoe veel fijner zouden mensen dan met elkaar omgaan, hoeveel gelukkiger zouden mensen zich dan voelen.

Mijn Motto

De ander kun je niet veranderen, alleen jezelf en weet je wat zo mooi is: er is maximaal 100% te verdelen.
Wanneer jij als eerste zelf veranderd, verandert de ander automatisch met je mee en verandert jouw hele omgeving met je mee.

Geloof me, ik weet hoe je je voelt, heb zelf een hele reis gemaakt met vallen en opstaan. Al het goede heb ik behouden, dit samengevat
in de “50% Ik Jij Wij Methode”, getest en getest, beoordeeld door cliënten met een 9 en ik ben er klaar voor om je te helpen!
Ik ben Ina Meijer van Rhee en had dit als kind al graag geweten.